Мнооого високи стойности на TSH

More
14 Апр 2012 12:20 #11 от apalapa
Отговор: Мнооого високи стойности на TSH
Обръщам се към д-р Георгиев и Кабакчеева.Аз съм с хипотериодит.Дълго време се влачих като пребито куче ходих при какви ли не лекари казвах им за симптомите си.Аз съм от Пловдив и може да се счита че най-некадърните лекари не са тук.Да обаче отговорите бяха следните:Свиване на рамене от джипето!Не съм чувала за такава клинична картина!И най циничното което което чух е че "Докато не се науча да пия по една бутилка червено вино всяка вечер няма да се оправя"И още "Завило му се свят и се е уплашил"Има и други бисери но ще спра до тук.Наложи се сам да си намеря заболяването направих си изследвания и всичко лъсна!Работа за първокурсник в МА.Отидох на ендо. с резултатите тя пък още не бях влязъл и ме прегледа светкавично още от вратата.Бил съм подпухнал каза ми да и покажа крака си и от 2 м.видя че съм с груба и залющена кожа.За успокоение ми преписа л.тироксин до живот грабна 20 л.като граблива птица и чао!1и1/2год.пих хормона и два от симптомите наистина изчезнаха но няколко други се появиха за който не бях чувал.Общо взето стана по-зле от преди.На 10 2 12 отидох на т.н.импулсна терапия и до сега съм минал 3 процедури.Спрях напълно хормона от първия път.Нямам никакви симптоми спя както никога спортувам всеки ден и не спазвам никакъв режим.Не съм си правил нови тестове.ТSH ми беше 16.5 а ант.тел.1090.Моля за вашето мнение по въпроса?

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
15 Апр 2012 19:46 #12 от Vasilec
Отговор: Мнооого високи стойности на TSH
Това спиране на хормона без лекарско предписание си е опасно. Какво Ви посъветва лекуващия ендокринолог? Импулсната терапия къде я правите?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
16 Апр 2012 07:43 #13 от apalapa
Отговор: Мнооого високи стойности на TSH
Да чувал съм че е опасно но просто състоянието в което бях ме принуди да взема това крайно решение!След като започнах да приемам л.тироксин получих подуване на клепачите очевидно загрубяване на кожата надаване на тегло изтръпване на ръцете панически атаки депресия изнервен и агресивен.За няколко месеца буквално се състарих и сам го виждах!Що се отнася до имп.терапия то лично за мене там няма никакви импулси а ефекта/ако има такъв/се крие в нещо по-различно и то е обяснено по малко по-елементарен начин от народната медицина като"източване на гуша"Лекарите който го прилагат в София са го видоизменили като правят само 3 пъти по 2 разреза на небцето през 4 месеца.Аз ходя при един дядо от гр.Гълъбово през който са минали много хора вкл. и от чужбина.За добро или за зло реших да се доверя на него 1 защото предлага помоща си безкористно 2 защото той подхожда по-агресивно/реже всеки месец/по 3 разреза в продължение на 8 месеца и 3 познавам хора които напълно са излекувани и от години вече не пият никакви лекарства показателите са им перфектни.Вижте аз вярвам на традиционната медицина!Очаквам все-пак медицинското обяснение на тази терапия тъй-като кръвта която изтича след разрезите меко казано доста смущаващо!Тя е много тъмночервена като желе в големи количества и човек си задава въпроса "къде е складирана тази кръв и изобщо циркулира ли"?И още нещо.Почти всеки ден спортувам .Та нали след 2 месеца без тироксин не би трябвало да мога да стоя на краката си от немощ!!Споделих с Вас и очаквам с нетърпение Вашето мнение.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
18 Апр 2012 08:59 #14 от Митев
Отговор: Мнооого високи стойности на TSH

краси писа: Да чувал съм че е опасно но просто състоянието в което бях ме принуди да взема това крайно решение!След като започнах да приемам л.тироксин получих подуване на клепачите очевидно загрубяване на кожата надаване на тегло изтръпване на ръцете панически атаки депресия изнервен и агресивен.За няколко месеца буквално се състарих и сам го виждах!Що се отнася до имп.терапия то лично за мене там няма никакви импулси а ефекта/ако има такъв/се крие в нещо по-различно и то е обяснено по малко по-елементарен начин от народната медицина като"източване на гуша"Лекарите който го прилагат в София са го видоизменили като правят само 3 пъти по 2 разреза на небцето през 4 месеца.Аз ходя при един дядо от гр.Гълъбово през който са минали много хора вкл. и от чужбина.За добро или за зло реших да се доверя на него 1 защото предлага помоща си безкористно 2 защото той подхожда по-агресивно/реже всеки месец/по 3 разреза в продължение на 8 месеца и 3 познавам хора които напълно са излекувани и от години вече не пият никакви лекарства показателите са им перфектни.Вижте аз вярвам на традиционната медицина!Очаквам все-пак медицинското обяснение на тази терапия тъй-като кръвта която изтича след разрезите меко казано доста смущаващо!Тя е много тъмночервена като желе в големи количества и човек си задава въпроса "къде е складирана тази кръв и изобщо циркулира ли"?И още нещо.Почти всеки ден спортувам .Та нали след 2 месеца без тироксин не би трябвало да мога да стоя на краката си от немощ!!Споделих с Вас и очаквам с нетърпение Вашето мнение.


Има все още много необяснени от съвременната медицина феномени, но има и много шарлатани, които могат да влошат сериозно състоянието Ви :) . Дано Вие да сте попаднали на първото! Все пак, щом се чувствате добре, може би наистина този метод да има някакъв ефект, но мисля че трябва редовно да ходите на изследвания и внимателно да анализирате резултатите от тези изследвания.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • д-р Георгиев
  • Посетител
18 Апр 2012 11:14 #15 от д-р Георгиев
Отговор: Мнооого високи стойности на TSH

Има все още много необяснени от съвременната медицина феномени, но има и много шарлатани, които могат да влошат сериозно състоянието Ви . Дано Вие да сте попаднали на първото!

А най-вероятно е чиста проба реклама на второто.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
16 Мар 2016 18:59 - 16 Мар 2016 19:04 #16 от presi
Мнооого високи стойности на TSH
Здравейте! На 38 години съм.
Преди две години- май 2014г., заради не съвсем драстично ниско тегло, реших да си изследвам щитовидната жлеза. Ехографията не показа възли. Кръвните изследвания дадоха стойност 10.45 за TSH, FT4- 13.930, MAT- 110.10. Оказа се, че лабораторията не е особено коректна и често дава завишени резултати и ме посъветваха да направя нови изследвания другаде. През юли същата година, в друга лаборатория, те бяха следните: TSH- 3.77, FT4- 24.47, MAT- 143. След съвет с лекар си взех селен и бразилски орех, които подобриха чувствително състоянието ми. След известно време ползвах хомеопатично лекарство- солите на д-рШуслер и почувствах положителна промяна. Към днешна дата показателите са следните: TSH- 14.19, FT4- 12.51.
Нямам симптоми като сърцебиене, изпотяване и други, теглото ми е в по-високи норми отпреди две години, месечният ми цикъл е без промяна, като изключим едно-две неголеми забавяния, които са нещо нормално. Единствено чувствам понякога задушаване в областта на гърлото.
Въпросът ми е имам ли причина да се притеснявам и какво е добре да направя?
Последна промяна: 16 Мар 2016 19:04 от presi.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Д-р Кабакчиева
  • Посетител
18 Мар 2016 01:01 #17 от Д-р Кабакчиева
Мнооого високи стойности на TSH
Здравейте, presi! Настоящите изследвания говорят за един хипотиреоидизъм, който вероятно е субклиничен (FT4 макар и на долна граница е в нормата). Хипотиреоидизмът не протича със симптомите, които сте описали (характерни са по-скоро за обратното състояние - хипертиреоидизъм)....единствено покачването на тегло би могло да има отношение. Най-вероятно причината за настоящите изследвания е тиреоидит на Хашимото (двукратно установени завишени стойности на MAT), който е бил еутиреоиден 2014г и следвайки естествения си ход е преминал в хипотиреоидизъм. Необходимо е да провеждате заместително лечение с тиреоидни хормони, но ви препоръчвам да направите първо ехография на щитовидната жлеза и с настоящите изследвания преглед при ендокринолог, който ще ви започне лечението. Хомеопатичните средства нямат ефект - те действат като плацебо. Надявам се, че съм била полезна! Успех!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
21 Мар 2016 18:16 #18 от presi
Мнооого високи стойности на TSH
Благодаря за компетентното мнение! Чувствам се малко по-ориентирана и по-наясно, тъй като получавах различни мнения- и на специалист ендокринолог, и на лица от лекарското съсловие, без да са ендокринолози. Ще направя необходимото. Благодаря Ви още веднъж! :)

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
23 Фев 2017 15:47 - 23 Фев 2017 16:00 #19 от pipi99
Мнооого високи стойности на TSH
Искам да попитам, дали има за какво да се притеснявам при стойности ТСХ-8. 36 и ФТ 4 -0.84. Нямам никакви оплаквания. Налага ли се да пия лекарства и възможно ли е с билкови продукти да се оправя? Благодаря предварително.
Последна промяна: 23 Фев 2017 16:00 от pipi99.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Д-р Кабакчиева
  • Посетител
25 Фев 2017 17:26 #20 от Д-р Кабакчиева
Мнооого високи стойности на TSH
Здравейте! При тези стойности на ТСХ е налице хипотиреоидизъм, но за да се каже дали е необходимо лечение трябва да знаем на колко години сте, имате ли съпътстващи заболявания или близки репродуктивни желания?

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум