- Thank you received: 0
Диабет
- Siso
-
Topic Author
- Начинаещ
Please Вход or Регистрация to join the conversation.
- Vasilec
-
- Не се пипа!
И все пак без поне една глюкоза на гладно няма как да разберем каква е ситуацията.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- Siso
-
Topic Author
- Начинаещ
За сажаление нямам възможност да си направя каквито и да било изследвания. Вечер се събуждам обичайно веднъж или два пъти, ако се събудя. Иначе не съм пълен, висок съм 189 и тежа близо 80 кг.Vasilec писа: Баща ти какъв тип диабет има? Въпреки това предвид възрастта ти, при нормално телесно тегло и без други предразполагащи фактори не е много вероятно да страдаш от диабет тип 2. Диабет тип 1 при него е малко по-различна ситуацията. Само да отбележа, че други състояния също могат да причинят повишена жажда, като психогенната полидипсия (демек ти си решаваш, че искаш да пиеш много вода), а пиенето на много вода винаги води до повече и по-често уриниране. Събуждаш ли се през нощта да уринираш? И ако да - кога и колко пъти.
И все пак без поне една глюкоза на гладно няма как да разберем каква е ситуацията.
Само не ми отговорихте на въпроса какво е предиабет и мога ли да страдам тъкмо от това?
- Д-р Кабакчиева
- Посетител
Вие сте с абсолютно нормално тегло, което е в полза по - скоро на това да нямате диабет или предиабет, защото те обикновено се асоциират с наднормено тегло или със затлъстяване.
На този сайт е качен един въпросник, който е добър метод да се ориентираме дали имате риск или не. За съжаление не го намерих на български, но мисля, че няма да имате проблем с английския

www.diabetesstiftung.de/fileadmin/dds_us...indrisk_englisch.pdf
Направете го и кажете после колко точки сте събрали, за да коментираме резултата

Успех!
- Siso
-
Topic Author
- Начинаещ