Въпрос - висок TSH и FT4

  • iskra506
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
01 Мар 2013 20:54 - 07 Мар 2013 00:44 #1 от iskra506
iskra506 created the topic: Въпрос - висок TSH и FT4
ZDRAVEITE,MNOGO VI MOLQ DA MI KAJETE KAKVO TRQBVA DA SE NAPRAVI PRI SLEDNITE REZULTATI TSH 14.47 PRI NORMA0.27-4.2 I FT4 26.67 PRI NORMA 11.8-22.SLED EJEDNEVEN PRIEM NA L-THYROXIN 100 1TABL.DALGO VREME.PREDVARITELNO BLAGODARQ!

Blagodarq za otgovora!Priema e redoven,medikamenta e v srok i predi da se napravi izsledvaneto e vzet na gladno.shte povtorq sled nqkolko dni izsledvaneto i shte se konsultiram s endokrinolog estestveno ,no veche za sajalenie ne znam na kakvo i kogo da vqrvam.priqten den!

zdraveite otnovo,sled napravenata konsultaciq za rezultatite na tsh ft4 s endokrinolog v terapiqta be vkliuchen vit e100iu 3x1; zink-biotin na abopharma 2x1 i coenzyme q10 x1 na walmark.sashto taka da se pochiva v sabota i nedelq i da si ostane na 1 tabl 100mg.az obache se pritesnqvam za dozirovkata inache vkl. vitaminite i mineralite.kakvo e vasheto mnenie? dali tezi bolki v ramenete ili zapochvashti ot krasta i tragvat nagore do ramenete mogat da badat ot shtit. jleza. bolkite obiknoveno sa vecher i usilvashta i zatihvashta.tova e za shtitovidnata.inache ima i problemi sas satceto.stava vapros za maika mi.tq e sas sardechna nedostatachnost ,osteoporoza.znam che vsichko tova si e problem trudno razreshim no vaprosa mi e za shtitovidnata jleza ,zashtoto godini nared se vartim v edin krag.dosta trudno e da gledash takav chovek na koito iskash da pomognesh a ne si v sastoqnie pone malko spokoen san i malko sili.blagodarq ako vse pak imate jelanie da mi otgovorite pone za shtit.jleza

(Цецо) Моля, пишете на кирилица и слагайте подходящи заглавия на темите!
Поради технически проблем мненията бяха изтрити. Съжаляваме за неудобството!
Последна промяна: 07 Мар 2013 00:44 от tsetso.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Д-р Кабакчиева
  • Посетител
07 Мар 2013 11:21 #2 от Д-р Кабакчиева
Въпрос - висок TSH и FT4
Здравейте! Извинявам се за забавения отговор! Описаните оплаквания от страна на гръбначния стълб е по-вероятно да се дължат на остеопорозата или дегенеративни промени с възрастта, но не и от щитовидната жлеза. За колко годишна жена става въпрос? Относно дозата на Л-Тироксина и представената от Вас констелация от резултати - няколко могат да бъдат причините за тях. Предвид това, че жената е със сърдечна недостатъчност и с остеопороза по принцип не е подходящо да бъдем максималисти по отношение на ТСХ. Подходящо след 4-6 седмици, след променената схема на лечение, да повторите изследванията в референтна лаборатория. Следвайте препоръките на еднокринолога си, но това което бих добавила аз като препоръка е селен. Той е микроелемент с много ползи за организма.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • iskra506
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
15 Мар 2013 13:23 #3 от iskra506
Въпрос - висок TSH и FT4
Sardechno blagodarq!Taka se zaradvah kato razbrah ,che imam otgovor.Znam ,che e trudno tova koeto iskame,no malko ili mnogo ni pomagate sas savetite.Sega maika mi pie po 125 mg. i sled nqkolko dni shte napravim otnovo izsledvane makar ,che takava dozirovka e ot 2 sedmici.tova koeto sashto mnogo me bezpokoi,che za tazi bolka ve4e vzema tramadol.na skener ne se vijdat metastazi/bez kontrast /.priqten den!badete zdravi vsichki ,koito namirate vreme za nas horata ,koito se borim da pomagame na blizkite si i na samite nas!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Д-р Кабакчиева
  • Посетител
15 Мар 2013 14:28 #4 от Д-р Кабакчиева
Въпрос - висок TSH и FT4
Здравейте! Споменавате, че от скенера няма метастази... майка Ви с онкологично заболяване ли е? От написаното преди това разбрах, че ендокринологът Ви е препоръчал дозата на Л-Тироксина да си остане 100 микрограма и да правите почивка събота и неделя, а сега пишете, че майка Ви пие по 125 микрогама? Каква доза Ви е препоръчано да пие? Две седмици е малко време за изследване на ТСХ - нужно е поне 4-6 седмици да са минали. Така може да не са обективни резултатите! Успех!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Създадено с Kunena форум