TSH и Anti- TPO

  • nadi89
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
08 Мар 2013 17:19 #1 от nadi89
nadi89 created the topic: TSH и Anti- TPO
Здравейте.. Аз съм на 23 години и преди една седмица ходих на еднокринолог, направих си изследвания за гуша, първо ехограф погледна с апарат и каза, че нищо ми няма. Направих си и изследвания резултатите бяха:
TSH: 5.76 na 0.27-5.50
Anti- TPO: 96.83 na 0-34.0

Еднокринолога ми даде хапчета L- Thyroxin половин на ден и ми каза, че ще ги пия цял живот.
Исках и вас да попитам всъщност какво показват изследванията, защото лекарката не ми обясни точно и дали трябва цял живот ще съм на хапчета...

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Д-р Кабакчиева
  • Посетител
08 Мар 2013 19:44 - 08 Мар 2013 19:45 #2 от Д-р Кабакчиева
TSH и Anti- TPO
Здравейте! Повишеният Anti -TPO и леко повишеният ТСХ са показателни за автоимунно нарушение на щитовидната жлеза - автоимунен тиреоидит на Хашимото. Заболяването показва склонност към ремисии към еутиреоидизъм (т.е. към нормализиране на щитовидните хормони) или към траен хипотиреоидизъм (с висок ТСХ). Необходимо е редовно на 3-4 месеца да се проследява ТСХ и ехографски жлезата. В състоянието няма нищо страшно, но е необходимо да се провежда редовен контрол, за да се поддържат в нормални граници ТСХ, особено при толкова млад човек.
Последна промяна: 08 Мар 2013 19:45 от Д-р Кабакчиева.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • nadi89
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
09 Мар 2013 21:06 #3 от nadi89
TSH и Anti- TPO
Благодаря Ви , за отговора!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Създадено с Kunena форум