Умора, постоянно главоболие, сънливост

  • tahi
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
26 Мар 2015 22:43 #1 от tahi
tahi created the topic: Умора, постоянно главоболие, сънливост
Здравейте,
от около 2-3 години имам следните оплаквания:
Главоболие - всекидневно, притискащо чувство още със ставането, на моменти е с тутптене. Притискането е в предната част на главата локирано в челото, слепоочито, мисля че термина се води brain fog или мъгла в мозъка
Слаба памет и концентрация - вече все по трудно запомням каквото и да било, четая статия след малко не я помна... на моменти бъркам думи... неща които са ми казали ги забравям.. все едно ми е бяло петно през повечето време в главата.
Умора и сънливост - Гледам да спя по 8-9ч и ми се получава, но въпреки това след като се събудя не се чувствам бодър, въпреки, че съм спал достатъчно... след обед ми се приспива още повече едвам успявам да не заспя на работата.
Сухи/чувствителни очи - на задимени места ми сълзят, чувствителни са към светлина, но проблема с тях че при стискане на очите, затваряне/стискане се усеща някакво напрежение/треперене.Работата ми е свързана с компютър и прекарвам 10+ часа на пц-то, имам очила и ползвам редовно сълзи за очи.
Болки в гърба - имам почти постоянни болки в гърба. схващане.

Консултации които съм правил
Психятър
Офталмолог
Невролози- 2-3, имам и скенер на главата и снимка на връта за шипове
Ендокринолог

Всички доктори които посетих с изключение на ендокринолог-а нямаха обяснение на симптомите ми... опитаха лечение с различни медикаменти, но без резултат...
Оказа се че имам Хашимото, леко завишени стойности на TSH 6.09, MAT - 44,29 (34 ref), приемам синтетичн хормон и стойностите ми се подобряват, въпреки че прочетох целия интернет за тази болет (въпреки че не помня почти нищо от тях, заради проблемите ми паметта) и според мненията описанието от мен симптоми наподобяват симптомите на болестта, но въпреки лечението подобрение няма.

Опитал съм с спорт, в момента съм на диета кат избягвам препоръчителните в нета глутен и мляко свързани с болестта.
Нямам проблеми, мъж на 24г съм, без проблеми семейни или каквито и да било... затова ми е трудно да си обясня състоянито.

Приемам и хранителни добавки: Селен, Омега 3, Цинк, Магнезии.. но без подобрение.

Приемам всякакви предложения от какво може да са симптомите ми и какво да изследвам.

Благодаря ви!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Създадено с Kunena форум