Помогнете

  • Krym
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
10 Фев 2012 07:48 #1 от Krym
Krym created the topic: Помогнете
Здравеите, незнам от каде да започна а това което се случва с мен е вече нетарпимо. от 4 години се случват странни неща с мен всеки ден нови симптоми... всичко започна когато странах една сутрин и главата ме болесхе адски .. веднага отидох при личния лекар каде бе установено че кравното ми налягане е в стоиностите 180/120 ... а преди това имах доста стресови моменти 2 или 3 толкова притеснено ми беше че усните ми се напукваха и от тях потичаше кръв(Периода в които се притеснявах беше месец,месец и половина).. всичко наоколо зе да ме дразни дори и смеха на причтелите, започнах да не излизам от страх че ще получа сърцебине ще вдигна това прокелто кравно и ще умра ( звучи смешно но наиситна се притеснявам) получавах сърцебиене,главоболи,чъство че едва ли не някои ми е стапил на гръдния кош и немога да си поема въздух,като заспивах изведнъж се сабуждам вцепенен и немога да си поема въздух.. също така една гадна болка в главата която започва от окото и спира в ухото.. постоянен страх. дори сега когато пиша имам чуството че днес ми е последния ден.. само пъчкам и охкам немога да си поема ваздух.. дори в нормални стоиности на кравното.. някои пат чуството е мнго ужасяващо като риба на сухо сам от 10 опита да си поема въздух успявам едва 2/3 пати. Направих толкова много иследваня и при толкова мнго доктори ходих че едва ли не неме взеха за луд. и всички изследвания бяха мнго добри.. кардиолози,скенери,щитовидни жлези , черни дробове, бабреци, пална кравна картина ... кфо ли не и заклученето бесше ЗДРАВ СИ но аз несам (здрав но болен ) на 21 год. висок 180 см 93кг. не пуша,пия много рядко. И искам да живея нормален живот,живота които водех преди 4 години. пропуснах да кажа чее бях и при невролог,Доста се поучуди от това мое састояние.. удряше ме с нещо като малко чукче а аз едва не подскачах до тавана.. изписа ми ксанакс .. пих го извесно време но без резолтат. сега единственото лекарство което пия е Лодоз за хипертонията. имам извесни наблудения над мен чее при дори и леки стресови ситоации получавам сарцебиене.. и страшно лесно се изнервям каде се казва за глупости... Какво мислите за това мое састояние ? има ли измакване ? има ли лечение? ако това мое састояние остане така и несе лекува до какво може да се стигне. има ли билки лек за това нещо което е вселено в мен и аз него искам ?

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
10 Фев 2012 10:28 #2 от Vasilec
Отговор: Помогнете
Здравейте, определено не сте единствен с този проблем. Така, както ни го описвате и при изключване на други заболявания, ми се струва (почти съм убеден), че се касае за паническо разстройство. Може да Ви звучи смешно, но проблемът наистина е сериозен по простата причина, че с времето може да се развие разстройство наречено агорафобия, което е избягване на обществени места, открити терени и социални контакти изобщо, което може да влоши значително качеството на живот. Питате се какво трябва да направите? Не знам как до момента не сте се обърнали към психиатър.
Спокойно, определено не сте луд, просто се нуждаете от помощ. Много хора имат подобен проблем, няма какво да се притеснявате, но трябва да вземете нещата в свои ръце.
Проблемът е, че трябва да го направите възможно най-рано, за да "спрете" прогресията на състоянието.
И понеже много хора се страхуват да посетят психиатър поради едни или други предубеждения, мога да Ви уверя, че няма нищо страшно и не е срамно, а още по-малко никой няма да прави нищо срещу Вашето желание. Нищо не Ви пречи да пробвате.
Успех!

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • Krym
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
10 Фев 2012 13:27 #3 от Krym
Отговор: Помогнете
Не отидох защото съм такъв характер че (докато не опре ножа в кола не трагвам никаде) ама то оддавна е опрял... само че ми се струва доста налудничево на 21 години да ходя при психиатри и психолози... това мое састояние няма ли друг начин за лекуване.. а и цял живот да го подкарам на антидепресанти :Х до каде ще я закарам :х

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Създадено с Kunena форум