Periostat при пародонтоза

  • wwwolfish
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
29 Мар 2016 14:43 #1 от wwwolfish
wwwolfish created the topic: Periostat при пародонтоза
След разглеждане на информация относно лечение на парадонтоза, се усведомих от западни източници,че се използва около 9 месечно лечение с Periostat ,който всъщност е 20 мг Доксициклин. Не се акцентира върху антимикробната функция на антибиотика,а по скоро върху действието на лекарството да блокира протеина collagenease.

Личния ми стоматолох не е запознат с това лечение,както и с индикациите кога е подходящо да се извърши. Предписвал ми е 2 пъти Родожил по 5 дни. В сравнително начален стадий съм,нямам джобове, просто съвсем леко отдръпване на венците на част от горните зъби с наследствена обремененост. Родожил има ли подобно действие да блокира този протеин? Може ли следващия път да ми изпишат доксициклин вместо Родожил при стандартен прием една седмица? Или при доксициклин смисъла на лечението е съвсем различен и за да има ефект трябва да е само в ниски дози при продължителен период?
Би ли внесъл някой малко яснота-може ли да се направи един курс профилактично и ако да- каква трябва да е схемата (дозировка и период) . ?

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Създадено с Kunena форум