нощни припадъци в тоалетната

  • lirabg
  • Topic Author
  • Offline
  • Начинаещ
More
07 Авг 2014 12:27 #1 от lirabg
lirabg created the topic: нощни припадъци в тоалетната
На 59 год съм,но повече от 20 години имам странни оплаквания.Понякога нощем се събуждам с болки в слънчевия сплит или в червата и силно желание за ходене до тоалетната,по голяма нужда.Още в началото на изхождането, ако се увеличи болката в стомаха,която е като остри спазми-ми прилошава,започва да ми се размазва всичко пред очите,усещам нещо като леко изтръпване в главата и отмаляване в цялото тяло.Започва да ми прилошава.Понякога като се напръскам с вода ми преминава,но често припадам в тоалетната със загуба на съзнание.Друг път успявам след напръскване с вода да се добера до леглото, или да седна,или да легна на пода-цялата се изпотявам и дишам силно и дълбоко за да овладея пристъпа,но не винаги се получава.Няколко пъти падам лошо и се удрям силно в тоалетната. Това винаги се случва само нощем или късно вечер,като изхождането ми е нормално.Преди 10-15години пиех слабителни чайове и ако се случеше да ме разхлабят късно вечер или през ноща-често получавах усещането за пристъп и прилошаване.Винаги ми е много трудно да прекъсна изхождането, да стана от тоалетната и да овладея пристъпа. Не се случва редовно,нито при някакъв повод-понякога е по няколко пъти в годината, понякога -на няколко години 1-2 пъти. Но е много неприятно и се страхувам,че ако не се събудя навреме или съм сама в къщи-мога и да не се събудя.Мъжът ми също се притеснява и след припадъци се събужда насила нощем,за да проверява дали см в леглото. После няколко дни съм потисната,депресирана и като отмаляла.
Не знам какви изследвания и при какъв лекар да ходя.Моля посъветвайте ме!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
30 Сеп 2018 09:35 #2 от LSP
нощни припадъци в тоалетната
Не виждам отговор от специалист . Имаш ли развитие на проблема? Интересно, но и аз имам същите оплаквания. Установяви ли от какво е и оправи ли се? Посети ли лекар и какъв?

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  • д-р Георгиев
  • Посетител
01 Окт 2018 09:51 #3 от д-р Георгиев
нощни припадъци в тоалетната
Здравейте, бих Ви насочил към невролог и по негова преценка могат да бъдат необходими изследвания като ЕЕГ и/или видео-ЕЕГ полисомнография, евентуално образни изследвания. Препоръчвам доц. д-р Петя Димова, дм, УМБАЛ „Св.Иван Рилски“.
Поздрави!

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

More
04 Сеп 2019 13:14 #4 от Dididi
нощни припадъци в тоалетната
Здравейте,
попаднах на темата и бих искала да попитам дали имаше положително развитие на случая Ви след периода на поставената тема. От около 7 години и аз имам същия проблем, но не нощем (понеже спя почти непробудно), а всеки ден след ходене по ГН. Нямам припадци, но усещането е като, че ли всеки момент ще се случи точно това. Следва сърцебиене, събиране на границите на кръвното, изтръпвания и стягане, предимно в частта на врата, следвани от нервност, в повечето случаи по-висок пулс над 90, изпотяване на само три пръста на дясната ръка др. Ще се радвам, ако споделите :) Поздрави.

Please Вход or Регистрация to join the conversation.

Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум