Отслабване с повече сън

сън и отслабванеУчените са открили много интересен факт, който би зарадвал всички обичащи дългата почивка в леглото. Проучване показало, че по-малкото сън предразполага хората към наднорменото тегло и затлъстяване. Затова пък поспаланковците като цяло са по-слаби. Това се твърди в статия, публикувана в немско здравно списание "Ärzte Zeitung".

Статията се основава на резултати на изследване, проведено в САЩ.

Обяснението на специалистите е, че нарушения в ритъма на биологичния часовник при хората, който се наспиват за по-кратко време, възпрепятстват по-бързото изгаряне на калории.

Проучването е обхванало около 70 000 жени над 16-годишна възраст, като на участничките са били задавани въпроси, свързани с приеманите калории и навици на сън.

Резултатите показали, че жени, които спят между 5 и 6 часа през нощта, наддават средно между 700 г и 1,1 кг, докато дамите, които прекарват 7 или повече часа в леглото, не надебеляват изобщо, при положение, че имат прием на еднакво количество калории.

Проучването на екипът от специалисти е показало също, че жените, които прекарват по-малко време в сън, са около 15% по-закръглени от тези, който обичат да си поспиват по-продължително време.

Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)

Подобни материали