Дали размерът има значение?

Секс размер пенисДали наистина размерът има толкова голямо значение? Какъв е нормалният размер на мъжкия пенис? А какъв е идеалният? Тези есенциални въпроси тормозят милиони хора по света и подкопават мъжкото достойнство от векове насам. Нещото, което допълнително утежнява проблема, е фактът, че няма еднозначен и ясен отговор на тези въпроси. Най-просто казано: правилният размер зависи от индивидуалните предпочитания и нагласата на мъжа и жената.

Средният размер на мъжкия полов орган при европеидната раса варира от 14,5см до 16,5см според скорошно направено проучване. Но както вече изтъкнахме подходящият размер е нещо субективно, защото за мъж с твърде малък пенис и 12 см биха му се сторили много. Аналогично има мъже, които изпитват неудовлетворение от 16-17-18 см полови органи. Щом се отнася до жените, голяма част от тях считат, че размерът има относително малко значение за това как техният сексуален партньор се представя в леглото. Вниманието, което мъжът обръща на сексуалните и емоционални нужди на жената, е много по-важен факт от неговата „надареност”, сочат редица проучвания.

Въпреки че действията по време на секс са по-важни от размера, при еднакви други показатели добре надареният мъж има по-големи шансове да задоволи нежната си половинка. Самата истина е, че големият мъжки полов орган покрива по-голяма част от ерогенните зони на влагалището, което може да доведе до по-силна стимулация и наслада. Но в редица случаи това остава на заден план, особено ако мъжът не притежава емоционалната и сексуална дарба да задоволи жената.

Друг е въпросът, че повечето мъже с малък полов член изпитват известна несигурност в леглото и по този начин косвено се намесва факторът размер в сексуалните взаимоотношения между мъжа и жената.

Нека обърнем и внимание на начините за уголемяване на размера на пениса – съществуват много такива, но само извънредно малка част от тях водят до задоволителни резултати. Мъжете, които избират методите за уголемяване на пениса, страдат от много страхове и несигурности относно процедурата и възстановяване след нея.

Според друго проучване, направено въз основа на предпочитанията на американските жени, размерът на мъжкия полов член рязко се различава от данните за действителна големина на пениса. Приложената по-долу графика показва предпочитаната дължина от жените:

предпочитан размер

А сега нека сравним тези данни с долната графика, където са представени реалните размери на мъжкия полов орган на европеидната раса.

реален размер на пениса

За съжаление след като съпоставим двете графики установяваме, че действителността отново не се препокрива с фантазията.

Сподели или оцени, ако сме били полезни
1< 1< 1< 1< 1< Оценка 0.00 (0 гласове)

Подобни материали